Tänään tuli ahkeroitua ja kävelin koko matkan ensin koululta päiväkodille hakemaan pojan ja sitten päiväkodilta kotiin kaupan kautta. Matkaa tuli yhteensä semmonen n. 10 km. Koko päivän oli satanu lunta ja aura-auto oli jättäny auraamatta vikat 3 km mun kotimatkasta. Se olikin sitten mukava työntää vaunuja lumisohjossa. Tulipahan ainaki hiki.

Matkalla kehittelin päässäni idean juustoisesta jauheliha-kasvisgratiinista ja piti sitten käydä kaupan kautta hakemassa tarvikkeet. Tässä olis resepti kyseiseen gratiiniin, tuli nimittäin ainakin omasta mielestäni tosi herkkua, NAM!!

Juustoinen jauheliha-kasvisgratiini

400 g jauhelihaa

1 sipuli

1 paprika

1 pieni kesäkurpitsa tai 1/2 iso kesäkurpitsa

1 prk tomaattimurskaa

200 g levitettävää koskenlaskija sulatejuustoa

1 prk Valion 3 juustoa ruokakermaa

mausteita, mm. jauhelihamaustetta, herbes provencea, mustapippuria

 

1. silppua sipuli ja paloittele paprika ja kesäkurpitsa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Itse vedin juustohöylällä kesäkurpitsasta siivuja jotka sitten paloittelin pienemmiksi

2. kuullota sipulia öljyllä ja lisää sitten jauheliha pannulle ja ruskista. Mausta jauhelihamausteella. Siirrä jauheliha erilliselle lautaselle.

3. kuullota hetki paprika ja kesäkurpitsa paloja pannulla ja lisää sitten tomaattimurska ja kuumenna hetki. Mausta mustapippurilla ja herbes provencella.

4. Levitä koskenlaskija esim. lusikalla laakeahkon uunivuoan pohjalle tasaisesti niin, että se peittää pohjan. Kaada päälle ruokakerma.

5. Kaada päälle tomaattimurskamössö ja levitä tasaisesti. Levitä päälle jauheliha tasaisesti ja vielä juustoraaste.

6. Paista 225 asteisessa uunissa niin kauan, että juusto ruskistuu. Itse unohdin katsoa kellosta mutta olisko tuo ollut uunissa 20-30 min.

7. Tarjoile vaikkapa salaatin kanssa

 Lisäksi kaupasta tarttu matkaan 4 Maraboun suklaalevyä ku oli tarjouksessa 4 kpl/5 €. Ei siis itselle, vaan miehelle. Haaveilen, että noita suklaita olis jäljellä vielä sitteki ku oon tän herkuttoman lopettanu, mutta taitaa jäädä vaan haaveeks. Ajattelin tällä ruualla ja suklaalla miehen yllättää ja menipä kyllä nappiin ku mies oli tosi nälkäinen ja väsynyt kotiin tullessaan. Ilostui selvästi kun oli herkkuja tarjolla.

Tykkäisin kovasti yllättää miehen jollain isommallaki yllätyksellä, esim. jollain yhteisellä viikonlopulla jossain, mutta tommosta on vähän mahdoton järkätä ku on lähes tulkoon PA. Täytyy siis tyytyä näihin pienempiin yllätyksiin. Kyllähän niistäkin tulee hyvä mieli.

Oon muutenki semmonen, että jos mulla vaan olis rahaa niin ostelisin jatkuvasti kaikille läheisilleni lahjoja. En sen takia, että odottaisin jotain lahjoja vastineena, vaan ihan vaan sen takia, että mulle tulee itselle hyvä mieli kun saa jolleki toiselle hyvän mielen omalla teollaan.