...mutta sen sijaan kirjottelen tänne. Ei hyvä.

Eilen oli sitten ne illanistujaiset ja olipas mukavaa. Eikä ollenkaan haitannu, että alkuillasta tuo meidän ihana lapsonen oli mukana. Taitaa pojalla olla uudestaan vierastusta ja eroahdistusta kun pälyili vieraita niin kummissaan. Ja muutenki on nyt ollu taas mun perään ja iskäkään ei meinaa kelvata välillä.

Me ollaan välillä aika rentoja ja joskus vähän liianki rentoja ihmisiä aikataulujen suhteen. Siis kyllä me noin yleensä ottaen saadaan asiat hoidettua ajallaan, mutta useimmiten sitten aikamoisella kiireellä. Kuten esimerkiksi eilen. Jostain syystä kumpikaan ei ottanu kauheesti huolekseen siivousta ja ruoanlaittoa ja kaikkea muuta mitä piti hoitaa ennen kun vieraat tulee. Siivoiltiin aamupäivästä vähäsen ja sitte lähdettiin joskus puolen päivän aikaan kaupungille ruokakauppaan ja hoitamaan pari asiaa. Käväistiin siinä vielä yhdessä sisustuskankaita myyvässä kaupassaki kattomassa verhokankaita ja ilman mitään kiirettä tietysti.

Kotiuduttiin sitten puoli neljän aikaan ja vasta sitte tajuttiin, että taitaapa tulla aikamoinen kiire. Piti siis vielä siivota jonkin verran ja lisäksi oli kaikki ruuat tekemättä jälkkäriä myöten ja itsensäki ois tietysti mielellään laittanu edes ihmistä muistuttavan olennon näköiseksi. Eipä auttanu muu kuin alkaa hommiin.

Mitään sen suurempia ruokatarjoiluja ei ollut suunnitteilla, kanasalaattia, semmosia leipäsiä(vai milläköhän sanalla sitä niitä kutsuis) ja jälkkäriks porkkanakakkua ja suklaakeksejä. Ekaks tein tietysti porkkanakakun taikinan ja kun se kypsy uunissa ni paistoin kanat ja tein osan noista leipäsistä(selitän myöhemmin mitä noilla tarkoitan). Sitte vaan kakku uunista ja ulos pakkaseen jäähtymään kuvun alle ja kanasalaatin tekoon. Kaiken tämän hösellyksen keskellä lapsi antoi mulle rauhan puuhailla tyhjentämällä mm. allaskaapin tyhjistä pulloista ja pesuaineista ja sen semmoisesta siirtyen sen jälkeen seuraavaan kaappiin ja kantelemaan vessapaperia ympäriinsä. Voitte vaan kuvitella miltä keittiö näytti ku lattia oli täynnä roinaa ja lisäks keittiön tasot täynnä erinäisiä ruoka-aineita ja purkkeja ja purnukoita.

Samaan aikaan mies siivoili yläkerrassa ja siirty sen jälkeen alakertaan huiskimaan ympäriinsä hirvee vouhotus päällä. Molemmat huhkittiin aivan hikimärkänä ja kaiken kukkuraksi mies aivan viime hetkillä kaato yhden punaviinipullon lattialle joka tietty meni rikki.

Jollain ilveellä ehdittiin kuitenki tehdä tämä kaikki eli siivous ja ruuat ja melkeen jopa saada itsemme kuntoon ennen ku vieraat tuli. Mä vielä viime hetkillä piilouduin yläkertaan vaihtamaan vaatteita ja sutasemaan meikkiä naamaan sillä välin ku mies esitteli alakertaa ekoille vieraille.

Ilta sujuiki sitte tosiaan mukavasti ja ruoka maistui hyvin, mutta tulipa tosiaan kiire. Yhden pienen palan porkkanakakkua maistoin, kun en kehdannut jättää väliin.

Tosiaan noita leipäsiä oli kahta sorttia. Toiset oli ihan vaan semmosia, että eka paistoin esipaistetut patongit uunissa ja sitte paloittelin. Sitte tein pestosta ja tomaattipyreestä mössön jota levitin noiden palojen päälle ja siihen sitte vielä juustoraastetta ja hetkeks uuniin niin että se juusto suli.

Toiset oli sitte semmosia lohileipäsiä. Lämminsavustettua(tai voi käyttää kylmäsavustettuakin) lohta, ruohosipulituorejuustoa, tilliä, ranskankermaa,sitruunanmehua ja mausteita(esim. mustapippuria) sekoitetaan keskenään mössöks ja sitten sitä mössöä levitetään semmosten Väinämöisen palttoonnappien päälle. On aivan tosi hyvää ja kiva semmonen pikkunapostelu ruoka.

Mutta eipä tällä kertaa ihmeempiä, täytyy varmaan nyt tosissaan alkaa lukemaan siihen tenttiin.

Tässä vielä kuva kaulakorusta jonka väsäsin. Tai siis en tota kehysosaa mutta siis laitoin noi kuvat tohon kehykseen ja nauhan. Toi kehys on kooltaan suurinpiirtein 3x5 cm. Kuvat on siis itse otettuja ja tulostin ne vaan paperille ja taittelin tohon kehykseen. Toisella puolella on lähikuva pojasta.